Des de l’Edat Mitjana, l’Arxiu de la Catedral de Barcelona ha conservat milers de pergamins i llibres que expliquen la història de la ciutat. Una part significativa d’aquesta està relacionada amb la comunitat jueva de Barcelona que, des d’almenys el segle IX, ha conviscut i compartit la vida diària amb la comunitat cristiana. A l’arxiu podem trobar tota mena de documents legals (compres, lloguers, testaments, etc.) que ens ajuden a reconstruir la vida de les persones que van viure al Call.

Visitar l’Arxiu Antic, construït el 1535, és entrar de manera directa al passat. El seu mobiliari original ens permet entendre la quantitat de documentació que es conservava a aquest indret i la seva ordenació. A través d’una mostra de documentació original relativa a la comunitat jueva (escrita en llatí, hebreu i català) descobrirem quin tipus d’informació contenen aquests testimonis escrits. 

Visites

Per a que puguis gaudir de la teva experiència al màxim, t’oferim les següents opcions de visita:

Visita a l'Arxiu Antic i l'exposició

Memòria jueva a l'Arxiu Capitular

Explora l’Arxiu Antic de la catedral en una visita guiada d’1h de durada. Una visita centrada en la interacció amb documents originals que ens ajuden a entendre i reconstruir la vida jueva al Call de Barcelona.
  

Visita a l'Arxiu, el Call i Casa Adret

La història en primera persona

Aprofita per visitar el Call i posar en context el documents que veuràs a l’arxiu. Recorre els carrers on va viure una de les comunitats jueves medievals més actives entre els segles IX i XIV. Visita Casa Adret, seu de Mozaika, on podràs conèixer i aprendre sobre la comunitat jueva actual. 

Visita a l'Arxiu, el Call i un sopar íntim a Casa Adret

L'experiència cultural complerta

Et convidem a acompanyar-nos tota la tarda, visitant el Call de Barcelona, l’Arxiu Antic de la Catedral, i acabant la visita a Casa Adret amb un sopar íntim en un lloc absolutament privilegiat al cor del Call.


Reserva ara la teva visita!

Selecciona la data que millor et convingui i fes click sobre l'enllaç a Eventbrite per a reservar.

No et van bé aquestes dates?

A mida

Contacta'ns i reserva una visita privada.

Reserva

Contacta

Per qualsevol altre dubte, envia’ns un email.

Info@mozaika.es