Séfer BCN

Séfer Barcelona: Festival del Llibre Jueu 2019

Ja podem dir que aquesta quarta edició del Séfer ha sigut un èxit. Hem gaudit d´espais tan acollidors com especials a Girona i a Barcelona i el públic ens ha tornat a acompanyar amb molt d´entusiasme. Les ponències no podien ser més interessants, ens han fet aprendre i descobrir un munt de coses i camins que ara hem de seguir nosaltres, així que moltes gràcies a tots els ponents per la vostra sabiduria i els relats tan enriquidors.

Tothom ha tingut una experiència satisfactòria, estem molt agraïts per tots els esforços de la gent que ha fet possible aquesta trobada literària.

sefer2019programa-web-8CAT (1)

Us deixem alguns dels moments immortalitzats en aquesta sel.lecció de fotografies:

 

 

EDICIONS ANTERIORS

Séfer Barcelona, a la seva tercera edició, vol propiciar la trobada entre diferents gèneres, com la poesia i la ficció (amb Tal Nitzan i Dorit Rabinyan), homenatges (Philip Roth), escriptura i filosofia (Hannah Arendt) o el autor i el seu país (Patrick Modiano), sense perdre de vista el sentit de l’humor amb S.J. Perelman, tot fent una mica de reflexió sobre la modernitat jueva. Tampoc ens oblidem dels més menuts, i aquest any tindrem l’ocasió de gaudir per una passejada pel barri jueu que va inspirar el llibre infantil de Sílvia Angelet, de la mà de la mateixa autora.

Consells per gaudir Sefer (informació pràctica)
  • Encara queden coses de franc! Tot el festival ho és! Però compte, per les sessions de divendres 12 és obligatori fer inscripció prèvia per qüestions d’aforament. Mira el programa, escull les sessions que t’interessin i envia’ns un correu a sefer@mozaika.es
  •  A més de les sessions, tindrem una bona selecció de llibres de temàtica jueva a la venda durant tot divendres 12 a la Casa Adret.
  •  Si tens canalla, Sefer també pensa en ells. I en tu! Aquest any tenim una activitat dissenyada pel públic familiar divendres 12. Per pares, mares i fills. Envia’ns també un correu per inscriure’t!
  • Pels coffee breaks no cal inscriure’s, són de franc, som així d’estupendus.
  •  T’ha agradat un llibre últimament? Vols compartir alguna recomanació? Busques suggeriments? Busques parella? El dia 12 tindrem a la Casa Adret el Mur de les Recomanacions, el tinder dels llibres!
  •  No t’oblidis de seguir-nos a les xarxes socials! Comparteix les teves fotografies, anotacions i crítiques ferotges amb #sefer2018 a Twitter i Facebook.

Programa Sefer 2018

11 d’octubre – Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, nº6) [sense inscripció prèvia]

17:30  Inauguració

18:00 -19:30: Lletres hebrees per la coexistència

Tal Nitzan i  Dorit Rabinyan. Moderador: Carles Duarte

Les dues escriptores israelianes conversaran amb el poeta Carles Duarte sobre els seus llibres més recents, en els quals la coexistència forma part de la trama principal i els seus personatges. (Sessió en hebreu amb traducció simultània al castellà)

19:30 – 20:45: Trencadís poètico musical

Tal Nitzan i Dorit Rabinyan, les nostres convidades internacionals, llegiran els seus poemes juntament amb els poetes locals Arnau Pons, Carles Duarte, Manuel Forcano, Itai Ron i Refael Azran en quatre llengües: hebreu, català, castellà i anglès. Mùsica: Ofer Ronen

…………………………………………………………………………………………

12 d’octubre – Casa Adret (Carrer Sant Domènec del Call, nº6) [amb inscripció prèvia]

10:30 – 11:45  Patrick Modiano: La França del segle XX i els jueus

Álex Chico, Andreu Navarra i Felipe R. Navarro. Moderador: David Aliaga.

Els escriptors Álex Chico, Andreu Navarra i Felipe R. Navarro parlaran amb David Aliaga sobre com el guanyador del Nobel, Patrick Modiano tracta el tema de la identitat i la responsabilitat de França respecte als jueus.

11:45-12:00: Coffee break a càrrec de Toldot. Call Barcelona tindrà un punt de venda de llibres al pati de Casa Adret.

12:00 – 13:00  Walking storyteller amb una escriptora – Activitat Infantil

Sílvia Angelet ha escrit un llibre sobre una nena jueva que va viure al segle XIV al call de Barcelona. L’activitat començarà a Casa Adret i, segons s’expliqui la història, els nens i l’escriptora passejaran pel barri visitant els punts que apareixen al llibre.

12:00- 13:15h: Perelmania.

Didac Aparicio, editor i David Paradela, traductor

S. J. Perelman és ben conegut pel públic nord-americà però no és fins ara, gràcies a la tasca del editor Didac Aparicio que se’ns acosta al públic català. Editor i traductor ens explicaran qui era Perelman i el seu humor especial, tal vegada jueu.

13:15 – 14:30  Arendt i el Judaisme. Llegint el present, re-llegint la tradició

Stefania Fantauzzi i Edgar Straehle. Moderadora: Clara Jáuregui

Stefania Fantauzzi i Edgar Straehle, tots dos professors i investigadors, parlaran de l’obra de la filòsofa Hannah Arendt i la seva rellevància avui dia.

14:30 – 15:45 Pausa per dinar. El Mur de les Recomanacions estarà disponible al pati de Casa Adret perquè els assistents puguin suggerir els seus llibres preferits.

15:45 – 17:00  Lliteratura Jueva de la Diàspora: Philip Roth z”l

Isabelle Pleskoff i David Paradela. Moderadora: Eva Fortes

Traductors, escriptors i activistes jueus llegiran i parlaran sobre l’obra d’un dels autors jueus més prominents del segle passat.

17:00 – 17:15: Coffee break a càrrec de Toldot

17:15-18:30  La fi de la modernitat jueva

Marcelo Dimenstein, Arnau Pons.

“La fi de la modernitat jueva, història d’un gir conservador” és el nom de l’assaig on Enzo Traverso analitza aquesta transformació històrica i reconstrueix amb brillantor la trajectòria dels jueus en l’Europa contemporània en una perspectiva comparada. Marcelo Dimenstein, director de la unitat de recerca en judaisme contemporani de l’oficina europea del American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) i Arnau Pons, poeta, traductor, assagista i editor, dialoguen sobre aquesta suggeridora i polèmica obra.

18:30- 19:45 – Escriptors catalans i judaisme: La representació de l’altre

Vicenç Villatoro i Alfred Bosch. Moderadora: Eva Fortes

Dues figures literàries catalanes que no necessiten presentació. Alfred Bosch, novel·lista, assagista i polític. La seva magnífica novel·la, l’Atles Furtiu, compleix 20 anys des que guanyés el premi Sant Jordi. Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, presentava en la primera edició de Sefer Barcelona, el Retorn dels Bassat. Catalunya i el món jueu emergeixen en un horitzó ple d’històries creuades i herències compartides. Contemporaneïtat i història. Aquest diàleg representa una oportunitat única d’explorar aquest fenomen.

20:00  Once Upon a Swing

Final musical amb Tamara Precek, cantant, Gabriela Ahumada, cantant i harmonica, amb  Frank Moreno, piano. Cançons pop i jueves en diferents llengües.

 

 

Edicions anteriors de Sefer Barcelona:

Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.
Séfer 2016, Palau Robert.

Séfer Barcelona 2017

La segona edició de Sefer Barcelona, després de l’èxit inqüestionable de la primera, es va desenvolupar de forma esglaonada durant quatre jornades – quatre dijous del mes de novembre del 2017: 8, 16, 23 i 29- i va tenir com a escenari diversos espais de la ciutat de Barcelona: