Nosaltres

MOZAIKA neix amb la intenció de popularitzar la cultura jueva, acostar-la al gran públic, fer-la accessible, compartir els dubtes i algunes certeses amb aquells que tinguin la voluntat d’acostar-se, i d’aquesta manera, celebrar la vida junts, com sempre ens ha agradat fer. Aspirem a emancipar prejudicis, estimular curiositats, agitar discursos, disciplines i gèneres, navegar en mars propis i aliens, ser una cita amb l’art i la llibertat que faciliti el coneixement mutu, el diàleg i la pau.

La publicació de la revista Mozaika es va reprendre a la primavera de 2020. Les peces que publiquem s’enfoquen, entre altres temes, en la cultura jueva a Catalunya i la cultura sefardita, tot respectant i celebrant la diversitat d’experiències que enriqueix les nostres comunitats. Ens interessen propostes d’articles sobre història i cultura, entrevistes, ressenyes, narratives personals, poesia, dibuix… Esperem que la revista sigui la representació de tot el que fem a Mozaika, i tot el que la nostra comunitat pot aportar al diàleg cultural del nostre voltant.

Els articles publicats a la revista Mozaika reflecteixen les opinions dels seus autors.

Estàs interessat/da a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos! Estem encantats de conèixer-te.


La revista Mozaika compta amb la col·laboració regular de:

Sandra Cywis Glezer, que escriu la secció Cinegoga, sobre la història i l’actualitat del cine i la televisió a Israel. La Sandra té un doble BA (Bachelor of Arts and Education) en Cine i Televisió i en Educació per la Universitat de Tel Aviv. Va arribar a Barcelona des de Jersualem l’any 2000 per cursar un màster en Cine Documental Creatiu a la UAB. Des de llavors, resideix en aquesta ciutat, on ensenya hebreu, realitza traduccions i col·labora en Mozaika, així com en altres projectes culturals. 

Imatge de fons: https://unsplash.com/@alexlitvin

Susana Romano Sued, que escriu la secció de narrativa i poesia Escriturienta. La Susana és poeta, narradora, assagista, traductora i psicoanalista. És doctora per la Universitat de Mannheim, professora emèrita de la Universidad Nacional de Córdoba i investigadora superior del Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET).

Imatge de fons: https://unsplash.com/@nicolasthomas


CONTACTA AMB NOSALTRESeditorial@mozaika.es